36998484_10155725793542957_4658821630938578944_o

Goodwill Industries

front desk

 



Project Description

Project: Store and Donation Center
Location: Danvers, MA
Year Completed: 2018
Project Manager: Mark Menard

The new 10,700sf store has a clean and modern look. As you walk in, you immediately notice polished cement floors, brightly colored walls, and large photos of clothes and household items on the walls. The renovation work included a new entrance system, floors, ceilings, walls, fire alarm system, updated HVAC, lighting and plumbing.  The store has two TV monitors that display information about Goodwill’s mission as well as store news and discounts. And, the store has a convenient drive-up donation center.

About the Client

Goodwill provides job training programs and partners with the business community to deliver meaningful work opportunities for individuals with barriers to self-sufficiency.

header_logo

street view 4

American Lung Association

street view 4

 



Project Description

Project: Exterior Improvements & Solar Carport
Location: East Hartford, CT
Year Completed: 2017
Project Manager: Ernie Nadeau

This was a 2 phase project for the client. Phase 1 was to install 103’ x 24.5’ Solaire 360T solar carport with EV Car Chargers that covers a portion of the parking lot. This green energy solution consisted of 140 solar modules creating a solar energy system of 39.90 kilowatts. An underground Stormwater Storage System was also installed to manage any potential drainage issues. Phase 2 consisted of significant exterior building improvements, and updated entrance area through a design/build methodology.

About the Client

The American Lung Association is the leading organization working to save lives by improving lung health and preventing lung disease.

ala-logo-head

Duxbury Rendering- courtesy of SBA Boston

Duxbury Senior Center

Project Description

Project: Senior Center Addition and Renovation
Location: Duxbury, MA
Year Completed: 2019
Project Manager: Mike Barlow

This expansion project consisted of renovating 1,530 sf to existing west side of ground floor, adding a new 1,800 sf ground floor addition to west side of building, a new 1,180sf 2nd floor classroom addition to existing second floor, and a new 1,000 sf second floor exterior deck. This two-story addition will provide much needed additional exercise, meeting, and classroom space. The new spaces will be used for the lifelong learning program, fitness classes, other health and education programs, and the social day care program for people with early-stage Alzheimer’s disease.

About the Client

The Duxbury Senior Center is where seniors come together for services and activities. The center also serves as a resource for the entire community for information on senior services, nutrition and transportation programs, support for family caregivers, training of professionals and students, and for developing innovative approaches to addressing aging issues.

duxbury-senior-center

Salvation Army

Salvation Army

Salvation Army

 



Project Description

Project: Thrift Store Renovations & Energy Efficiency Upgrades
Location: Saugus, MA
Year Completed: 2013
Project Manager: David D’Angelo

Long time repeat client The Salvation Army, came to Nadeau Corporation in need of a  6 phase renovation for their 31 year old building in Saugus, MA.  The work included new tile floors, ceilings, 4 new dressing rooms, check-out kiosks, a bright new paint job, ceiling fans, sprinklers, and new energy efficient lighting. While construction was in progress, customers continued flooding the store. Nadeau broke it into 6 sections to accommodate and minimize disruptions.  The team was able to fast track the project and complete 1.5 months ahead of schedule so that the store could enjoy the busy November to Christmas shopping season without a construction team’s presence looming around. 15% electrical savings were achieved through the new efficient lighting consisting of 70 new lights.

About the Client

Along with the retail space, this facility in Saugus, Ma is home to one of four major Salvation Army distribution centers for New England. 47,000 square feet of warehouse space is attached to the store and it’s used for collecting donations, processing the items, and shipping them out to a designated territory that stretches as far North as Manchester, NH.

Salvation-Army-Logo

Newport Housing Authority

Newport Housing Authority

Newport Housing Authority

 



Project Description

Project: Weidemann Court Housing Development
Location: Newport, RI
Year Completed: 2012
Project Manager: Mark Menard

This project included demolition and new construction for 4 single family units for the Newport Housing Authority. Weidemann Court is a development offering four single family dwellings in a multi-phased residential development in the Newport, RI. These units are offered as a Rent-to-Own program. The project was designed to be a model of sustainable development, from energy efficient building envelopes and mechanical systems, to site development and drainage. This was funded by a HUD Replacement Housing Funds Program.

About the Client

The mission of the Housing Authority of the City of Newport, Rhode Island is to provide decent, safe, sanitary, affordable housing, and to promote home ownership, economic development, and economic self-sufficiency for public housing residents and a living environment free from discrimination and crime.

Newport Housing

attleboro rail

MBTA- Massachusetts Bay Transportation Authority

attleboro rail station

 



Project Description

Project: Attleboro Commuter Rail Station
Location: Attleboro, MA
Year Completed: 2009
Project Manager: Ernie Nadeau

The scope of Attleboro Train Station/Commuter Rail project included renovations to the interior and maintenance of the exterior. This project involved work within a public building that was occupied on a regular basis and Nadeau Corp. had to provide strict safety monitoring for protection of railroad traffic property and general public users. It was also a multi disciplines project including selective demolition, cast in place concrete, masonry repair and re-pointing, metal railing, rough and finished carpentry, clay roof tile replacement, sealant work, panel wood doors and frames, drywall, ceramic tile, acoustical ceilings, resilient flooring, painting, and toilet partitions along with plumbing and mechanical work.

About the Client

This commuter rail station on the MBTA’s Providence/Stoughton Line, is located in Attleboro, Massachusetts. By a 2013 count, Attleboro had 1,665 daily riders, making it the sixth busiest station on the system.

MBTA_logo_black

Bismore Park Visitor Center

Bismore Park Visitor Center

bismore park ferry picture- Nadeau corp

 



Project Description

Project: Bismore Park Visitor Center
Location: Barnstable, MA
Year Completed: 2008
Project Manager: Ernie Nadeau

The Bismore Park Visitor Center involved the construction of a new 1 story public visitor center in the town of Hyannis, Massachusetts. The Bismore Park Renovations Project was critical to providing recreation improvements for the growing urban population of downtown Hyannis. Together with Studio 3.0 Architecture, Nadeau’s construction included a wood framed welcome center with a harbormasters office, an open deck and public restroom facilities. The completed building acts as a warm welcome to summer tourists and visitors of Hyannis, Massachusetts.

About the Client

Strategically located at the geographic center of the Cape with proximity to public transportation and a working harbor, downtown Hyannis presents an ideal place for smart growth where residents can live, work and play. The Town’s goals included redeveloping parcels and outdated buildings along Hyannis Harbor and providing new waterfront recreational opportunities for Barnstable citizens.

town-of-barnstable-recreation-department-squarelogo-1430122359375

Fish and Wildlife Building

US Dept of Fish and Wildlife

Fish and Wildlife 4- Design Build

 



Project Description

Project: US Dept of Fish and Wildlife Welcome Center
Location: Newburyport, MA
Year Completed: 2010
Project Manager: Mark Menard

Nadeau Corporation designed and constructed a new Visitor Contact Station (VCS) at the Parker River National Wild life Refuge in Newburyport, Mass. with design build partner Vision 3 architects. The new 1,600 s.f. Visitor Welcome Center serves as the first stop, and first impression, for arriving visitors, and is designed as a signature facility for U.S. Fish & Wildlife Service. The goal was to create a warm and inviting facility for the visiting public as well as for staff and volunteers. The design incorporates several sustainable design features, including a solar hot water system for radiant floor heating and photo voltaic system to provide electricity.

About the Client

Located along the northeast coast of Massachusetts, Parker River National Wildlife Refuge was established in 1941 to provide feeding, resting, and nesting habitat for migratory birds. In addition to its mission of wildlife conservation, the refuge provides a variety of excellent wildlife-dependent recreational activities, including surf fishing, wildlife observation and photography.

US-FishAndWildlifeService-Logo.svg

banna ribbon 2

Banna Memorial Fire Station

banna ribbon 2

 



Project Description

Project: Banna Memorial Fire Station- Town of Seekonk
Location: Seekonk, MA
Year Completed: 2014
Project Manager: David D’Angelo

This project consisted of a complete demolition of the old fire station and replacing it with a new 2 story station that would allow for 24 hour emergency service to the Seekonk area. The new station was needed to serve the town’s north end, and reduce emergency response time. The town committee decided to go with a modular, prefabricated building to expand the fire station to allow for a favorable budget and construction schedule. Nadeau constructed the modular Fire sub-station consisting of a modular two-floor living quarters and an attached apparatus bay. We included a training facility for the firefighters on the ground level. After overcoming numerous challenges, Nadeau’s team was able to deliver the new station so the heroes that inhabit it could get back to better serving the townspeople and keeping the public safe.

About the Client

The previous Banna Fire Station was a 74-year-old building named for firefighter Richard Banna, who died in the line of duty in 1977.  Prior to the project, Fire Chief Alan Jack said the current response time was unacceptable for the town of Seekonk, MA.

logo